ZTE är ett kinesiskt multinationellt företag för telekommunikationsutrustning och system. Företaget producerar ett brett utbud av telekommunikationsprodukter, inklusive mobiltelefoner, smartphones, surfplattor och annan hemelektronik. ZTEs mobiltelefoner är kända för sina överkomliga priser och bra valuta för pengarna. De finns i många länder runt om i världen och är populära i Asien, Europa och Latinamerika. Några av deras populära modeller inkluderar ZTE Axon, Blade och Nubia-serien. ZTE är en stor aktör på marknaden för telekommunikationsutrustning och system. Företaget producerar ett brett utbud av produkter, inklusive nätverksinfrastruktur utrustning, optisk kommunikationsutrustning, trådlös kommunikationsutrustning, programvaror och tjänster, och såklart terminalutrustning i form av smartphones och liknande.

Nätverksinfrastruktur utrustning

ZTE är en stor tillverkare av utrustning för nätverksinfrastruktur, som används för att bygga och underhålla telekommunikationsnät. Deras produkter inkluderar:

Routrar: ZTE tillhandahåller ett brett utbud av routrar för olika nätverksscenarier, inklusive företags-, operatörs- och datacenterroutrar.

Switchar: ZTE erbjuder en mängd olika switchar, inklusive core switchar, access switchar och datacenter switchar, som kan användas för att bygga skalbara och pålitliga nätverk.

Basstationer: ZTE tillhandahåller 2G, 3G, 4G och 5G basstationer, som används för att bygga trådlösa nätverk för mobil kommunikation.

Nätverkshanteringssystem: ZTE tillhandahåller nätverkshanteringssystem som kan användas för att övervaka, hantera och optimera nätverksprestanda. Nätverksoptimeringstjänster: ZTE erbjuder professionella tjänster för nätverksdistribution och underhåll, inklusive nätverksdesign, optimering och underhållstjänster. Dessa produkter används av teleoperatörer, företagskunder och statliga myndigheter runt om i världen för att bygga och underhålla sina nätverk. ZTE:s nätverksinfrastrukturutrustning är känd för sin höga prestanda, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet.

Optisk kommunikationsutrustning

ZTE är en stor tillverkare av optisk kommunikationsutrustning, som används för att överföra och ta emot data över optiska fibrer. Deras produkter inkluderar:

Optiska överföringssystem: ZTE erbjuder ett brett utbud av optiska överföringssystem, inklusive DWDM-system (Dense Wavelength Division Multiplexing) och ROADM-system (Reconfigurable Optical Add-Drop Multiplexer), som används för att överföra data med hög bandbredd över långa avstånd.

Optiska korskopplingssystem: ZTE tillhandahåller optiska korskopplingssystem, som används för att växla och dirigera optiska signaler inom ett nätverk.

Våglängdsdivisionsmultiplexeringssystem: ZTE erbjuder våglängdsdelningsmultiplexeringssystem, som används för att multiplexa flera optiska signaler på en enda optisk fiber.

Optiska förstärkare: ZTE tillhandahåller optiska förstärkare, som används för att förstärka optiska signaler över långa avstånd.

Dessa produkter används av telekommunikationsoperatörer, internetleverantörer och statliga myndigheter runt om i världen för att bygga och underhålla sina optiska kommunikationsnätverk. ZTEs optiska kommunikationsutrustning är känd för sin höga prestanda, tillförlitlighet och kostnadseffektivitet.

Trådlös kommunikationsutrustning

ZTE är även tillverkare av trådlös kommunikationsutrustning, som används för att bygga trådlösa nätverk för mobil kommunikation. Deras produkter inkluderar:

4G/5G-basstationer: ZTE tillhandahåller 4G- och 5G-basstationer, som används för att bygga trådlösa nätverk för mobil kommunikation. Dessa basstationer kan stödja olika radioaccessteknologier som LTE och 5G NR (New Radio).

Små celler: ZTE erbjuder små celler, som är trådlösa accesspunkter med låg effekt som kan användas för att öka nätverkskapaciteten och täckningen i tätbefolkade områden som stadsmiljöer.

Mobil backhaul-utrustning: ZTE tillhandahåller mobil backhaul-utrustning, som används för att ansluta basstationer till kärnnätet. Denna utrustning kan användas för att stödja olika transporttekniker som mikrovågsugn, E-band och fiber.

Nätverkshanteringssystem: ZTE tillhandahåller nätverkshanteringssystem som kan användas för att övervaka, hantera och optimera nätverksprestanda.

Terminalutrustning

Som sagt är ZTE även en tillverkare av smartphones och liknande, även kallat för terminalutrustning, vilket avser enheter som används av slutanvändare för att få tillgång till telekommunikationstjänster. Dessa produkter är:

Mobiltelefoner: ZTE tillverkar ett brett utbud av mobiltelefoner, inklusive vanliga telefoner och smartphones, som kan användas för att ringa samtal, skicka textmeddelanden och komma åt internet.

Surfplattor: ZTE erbjuder surfplattor, som är bärbara enheter som kan användas för internetsurfning, sociala medier och andra multimediaapplikationer.

Smartwatches: ZTE producerar smartwatches, som är bärbara enheter som kan användas för att ringa samtal, skicka textmeddelanden och komma åt internet.

Annan konsumentelektronik: ZTE producerar annan hemelektronik som smarta högtalare och smarta kameror.

Dessa produkter är tillgängliga i många länder runt om i världen och är populära i Asien, Europa och Latinamerika. ZTEs terminalutrustning är känd för sina överkomliga priser och bra valuta för pengarna.